Cfare eshte Euforia?

Cfare eshte Euforia?

Euforia është një gjuhë programimi e thjeshtë, fleksibile dhe e lehtë për t’u mësuar. Kjo ju lejon të shpejt dhe me lehtësi të zhvilloni programe për Windows, DOS, Linux dhe FreeBSD. Euforia u lirua për herë të parë në vitin 1993. Që atëherë Softueri i Shpërndarjes së Shpejtë është duke u përmirësuar me ndihmën e një numri në rritje të përdoruesve entuziastë. Megjithëse Euphoria siguron nënshkrimin e nënkontrollit, kontrollin e uninitializuar të ndryshueshme dhe shumë kontrolle të tjera të kohës, është jashtëzakonisht i shpejtë. Windows Games Programet GUI, lojërat me shpejtësi të lartë dhe programet Linux / FreeBSD X Windows. Është gjithashtu shumë e dobishme për programimin CGI (Web-based)

Sa kushton?

Paketa Euphoria tani është plotësisht e lirë, dhe paketa e shkarkimit përfshin kodin e plotë, me kod të hapur. Donacionet pranohen.

 

Çfarë përdoruesit e Euforisë po thonë. . .

Euforia ka rritur shumë produktivitetin tim
Vincent H. – Oregon, SHBA
Unë isha duke folur me një djalë në një forum të programimit të lojërave rreth Euphorisë dhe kisha nevojë për ndihmë. Ajo ka fuqi dhe një ALGOL / BASIC të mirë
Derek Newhall – Falmouth, Massachusetts
Unë kisha përdorur PowerBASIC për disa vite, dhe isha i kënaqur me versionet e saj DOS. Me versionet e para të Windows të PowerBASIC, isha i pakënaqur, por nuk do të gjeja një gjuhë tjetër që do t’i plotësonte më mirë nevojat e mia. Në atë kohë, lexova për Euforinë në comp.lang.basic.powerbasic. Pasi u provova Euforia, unë u dorëzova në potencialin e lartë të varësisë. 🙂
Juergen Luethje – Berlin, Gjermani
Ne kemi zgjedhur gjuhën e programimit Euphoria, si gjuhë për të mbështetur ushtrimet tona laboratorike në garë. Gjuha u zgjodh për thjeshtësinë e komandave të saj, por shumëllojshmërinë e fuqishme. Qëllimi ynë është të zhvillojmë algoritme koncize dhe të sakta (set hapash) që zgjidhin problemet matematikore. Ne nuk duam të mbushemi me një paradigmë që synon qëllimin tonë kryesor. Ne do të përpiqemi të regjistroheni në parimin KISS.
Prof. Kuntz – Departamenti i Matematikës,
Universiteti Monmouth (New Jersey)
Kur e gjeta Euforinë në vitin 2000, unë kam qenë shumë i interesuar në të sepse nuk kam nevojë të specifikoj një lloj për secilën ndryshore (e cila ishte e re për mua). Një tjetër gjë është se kodi është shumë i lexueshëm dhe nuk kam pasur asnjë problem të kuptuarit e kodit të të tjerëve. E mësova për disa ditë. Menjëherë i njihja miqtë e mi për gjuhën që sapo kisha zbuluar. Pas kësaj, gjithçka kisha nevojë të dija të bëja bibliotekat e palëve të treta. Në Eufori, nuk ka asgjë të ngjashme me sintaksën e komplikuar ose me përjashtime.
Randy Sugianto – Indonezi
Unë vetëm ndodhi që të bëj diçka në JavaScript, dhe më pas e bëra në Eufori, dhe ajo mbaroi shumë më shpejt. Pastaj unë isha duke bërë diçka në C + +, dhe ajo ishte gjithashtu shumë më e shpejtë (kohë më të shpejtë të zhvillimit). Historia e njëjtë me VB, dhe disa të tjerë. Dhe unë i pëlqente të luaja në DOS, ashtu si edhe në Windows, dhe të gjitha që ishin së bashku në Eu në mënyrë që të bënte një histori të gjatë të shkurtër, vetëm u bëra i lidhur dhe rehabilitimi nuk u bë ” Mos më pastro. Nuk mendoj se mund ta lë tani. Mund të përdoret termi, por mund të përdoret dhe nuk kërkon vëmendje kaq të përpiktë që të bëhet natyra e dytë për t’u programuar.
Daniel Kluss – Las Vegas, Nevada
U bëra i vetëdijshëm për programimin në vitet e dyzetat e fundit dhe më mësoi bazat e QBASIC-it nga kurioziteti dhe interesi, me të cilin shkruaja disa programe të vogla dhe të thjeshta për përdorim personal. Unë pastaj fillova të mësoj veten bazat e C / C + +. Kam gjetur se në të mirë unë isha duke lexuar – unë nuk ishte në gjendje për të përfunduar ndonjë program pa gabime unë mund të përdorin veten time. Kam kontrolluar web-in për një gjuhë alternative të programimit, dhe hasa Python, Perl, Java dhe kështu me radhë – dhe gjithashtu Euforia. Unë mendova se nëse Euphoria ishte me të vërtetë “Më e thjeshtë se Basic”, “Më i fuqishëm se C + +”, dhe i lirë, atëherë mund të ishte e drejtë për mua. Fillimisht, u tërhoqa nga gjërat me sa duket periferike – dokumentacioni ishte i qartë, i ngjeshur dhe i saktë; keni folur për fleksibilitetin dhe thjeshtësinë e gjuhës; ju duket se jeni krenar për gjuhën; ju duket të jeni bujarë në atë që keni dhënë falas. U ndihmova shumë nga “Udhëzuesi i Fillestar për Euforinë” nga David Gay; me të vërtetë më ndihmoi të kuptoj dhe vlerësoj gjuhën shumë më mirë. Euforianët e tjerë – dhe ti vetë – ishin bujarë, miqësorë dhe gjithnjë kur u bënë pyetje, sado të parëndësishme. Kjo është besimi im dhe inkurajon mua që të vazhdoj me gjuhën. Bashkëpunimi im me Euforinë ishte “i mbyllur” kur fillova të shkruaja programe të plota pune, jo të parëndësishme. Ata ishin më të sofistikuar se përpjekjet e mia të mëparshme me QBASIC, më të thjeshta në koncept, por jo domosdoshmërisht më të vështirë për të shkruar. Bottom line: programet e mia kanë punuar, dhe ata ishin pa gabime! Më pëlqen të përdor Euforinë; Më pëlqen programimi me të. Ajo më ka ndihmuar të kuptoj, mendoj dhe përdor shumë koncepte programimi (madje OOP!); dhe Euforia më ka mësuar. Në fund të ditës (mirë … një dy javë), unë mund të shkruaj një program që funksionon, është pa gabime dhe bën punën e vet. Unë jam ende një përdorues i regjistruar entuziast dhe kam ndërmend të blej përmirësime. Faleminderit për një eksperiencë të programimit të lumtur. 🙂
Alex Caracatsanis – Mildura, Australi

Artikulli Origjinal -> http://www.rapideuphoria.com/hotnew.htm