Fizika e Ankorimit

Pyetje: Fizika themelore e ankorimit

1.Shtytje
Pse tehu duhet të kaloj në ujë? (kur ju bën të shtyni një objekt të ngurtë?)
2.Rezistencë
Çfarë shkakton një varkë të ngadalësohet?
Pse nuk shkoni dy herë më shpejt?
3.Energjia kinetike
Pse janë ‘coptuesit’ një ide e mirë? (kur mund të merrni të njëjtin impuls nga blades më të vogla?)
4.Qendra e Peshës
Pse barkat vazhdojnë të përshpejtohen pas përfundimit të goditjes?
5.Variacioni i shpejtësisë
Pse është më efikas të rreshtohet me kohë të përhershme të ndarë?
Pse është aq e efektshme sa të jetë e mundur për të mbajtur ritmin?
Pse u ndaluan anijet me “rrëshqitje”?
6.Balanca
Pse nuk barazohet barka?
Pse është më e lehtë të lëvizësh?
7.Leverimi
Cila lloj ashensori është një oar?
Pse varkë ecën përpara unë e shtyj atë prapa me këmbët e mia?
8.Grup ingranazhesh
Çka nënkuptohet me marrjen e një rere?
Pse është më shumë i përshtatur se në brendësi?
Pse ndryshon hapësirën 1cm deri në 3 herë si efektiv duke lëvizur butonin në të njëjtën distancë?
Cilat janë CLAMS dhe pse përdoren?
Pse janë shkurtuesit më të shkurtër se sa ekuivalentët e Macon?
9.Ligjet e Njutonit të Lëvizjes

 

FAQ: Fizika e Peshes dhe Ankorimit

1. Hyrje
Si ndikojnë rezultatet e erg / varkë me shpejtësi në peshë trupore?
2. Lidhja mes Fuqisë dhe Pesha
Pse dhe si ndikojnë fuqia aerobike dhe anaerobe në peshë?
3. Fuqia / raportet e peshës
Si varet raporti i energjisë / peshës nga pesha?
4. Marrëdhënia midis Pesha dhe Erg Speed
Pse rowers rënda kanë një avantazh në rezultatet Erg
Ku ndodh ekspozuesi 2/9 (ose 0.222) në rezultatet e konvertimit të erg-së?
5. Marrëdhëniet midis Pesha dhe Speed ​​Boat
Pse janë rowers më të rënda se rowers më të lehta?
Pse dallimi është më pak i dukshëm në distanca të gjata?
6. Shpejtësitë e klasave të ndryshme të anijeve
Pse janë më të shpejtë anijet me më shumë rowers?
Sa shpejt janë ato?
Sa shpejt duhet të jetë një kullë octuple?
7. Efekti i vdekshmërisë
Cili është ndikimi i deadweight në shpejtësinë e anijes?
Sa peshë e anijes prek shpejtësinë?
8. Marrëdhënia në mes Erg Score dhe Speed ​​Boat
Si e konverton shpejtësinë e shpejtësisë?
Nëse unë humb peshë, sa më shpejt do të lëkundem?
Nëse unë humb peshë, sa duhet të lejohet që rezultati im erg të bjerë në mënyrë që të mbajë të njëjtën varkë me shpejtësi?
9. Pesha e Boat në Speed ​​Boat
A është një varkë “e lehta” domosdoshmërisht një varkë “më e shpejtë”?