Pyetje të Shpeshta rreth Qumështit

Q. A ka ndonjë nga efektet e mëposhtme?

A. Ngrohje e butë ndoshta është e rregullt, siç është vendosja e djathit në një omlet, ngrohja e qumështit (por jo më shumë se ju mund ta prekni pa djegur). Por nxehtësia e lartë ndryshon produktet e qumështit. Nëse keni një tolerancë të lartë ndaj qumështit, ndoshta është në rregull në sasi të vogla.

P. A është mirë të ngrijë qumështin e papërpunuar dhe gjalpën? A është në rregull që të ngrirë qumështin në xhami?

A. Po Është mirë të ngrijë qumështin e papërpunuar dhe gjalpën. Nuk ka dëm për enzimat në qumësht as për vitaminat e tretshme në yndyrë në gjalpë. Dr Çmimi është duke u testuar. Ju mund ta ngrini qumështin në xhami nëse kontejneri është i hapur dhe jo plotësisht i plotë, por plastika është më e sigurt nga pikëpamja e thyerjes.

P. Kam dëgjuar se qumështi i thatë i llakut është i keq për ju. A është tharë djathi dhe qumështi i tharë?

A. Karcinogjenet formohen gjithmonë në procesin e tharjes me llak. Unë nuk e di për ngrirjen e tharjes, por unë do të sugjeroj që t’i qëndroj besnikë djathit të papërpunuar.

P. Po e konsideroj kalimin e familjes time te qumështi i papërpunuar. Megjithatë, kam vetëm një shqetësim të mbetur, kam lexuar për virusin e leukemisë së gjedhit që transmetohet përmes qumështit të gjirit dhe studimeve të kancerit të gjirit që e kanë gjetur në inde. Gjithashtu po gjej emrin tim se fermerët e qumështit që pijnë qumësht të papërpunuar kanë norma më të larta të leuçemisë. Do ju si është kjo?

A. Ju lutem më tregoni këtë faqe interneti ku thonë se pinë më shumë leuçemi. Kjo është një deklaratë krejtësisht e pambështetur! Nuk ka pasur studime për pije në SHBA për më shumë se 60 vjet. Qumështi nga lopët e kullotura është krejtësisht i sigurt për të pirë. Këto lopë nuk kanë leuçemi. Por unë nuk do të pinte qumësht të papërpunuar nga mbyllja.

P. Kam gjetur vetëm një burim për qumështin e qumështit të papërpunuar, të cilët doni të dini?

A. Këtu janë disa udhëzime përmbledhëse. E fundit nuk është me të vërtetë e nevojshme.

Lopët kanë më shumë gjasa të jenë të papërpunuara, përveç gjatë kohës më të ftohtë të vitit dhe kanë më shumë gjasa të jenë sanë dhe silazhe kur në hambare.
Kopetë testohen pa TB dhe brucelozë.
Kur përdoret një makinë për mjelje, teatrat e lopës lihen me jod përpara se të vendosin kapsulat e mjeljes.
Derdhja dhe rrethimi i mjeljes janë të pastra dhe të rregullta.
Qumështi mbahet në një rezervuar prej çeliku inoks ose në kontejnerë individualë.
Qumështi testohet rregullisht për të siguruar mungesën e patogjenëve njerëzorë.

Q. A keni informacion në lidhje me vlerën ushqyese të qumështit të papërpunuar, të pasterizuar?

A. gjëja më e afërt që kemi në dietën tonë.

Problemi është se kur ju bëni një analizë për vitamina dhe minerale, ajo nuk duket se ndryshe nga pasteurized. Por ajo që shkatërrohet është proteinat bartëse, të cilat shkatërrohen nga pasterizimi. Por testet nuk kërkojnë këtë.

P. A ka hormon të rritjes në qumësht?

A. Të gjitha qumështet e lopëve përmbajnë hormone të rritjes, të cilat janë identike me hormonet e rritjes njerëzore. Këto shiten si ushqim shëndetësor dhe konsiderohen të dobishme në industrinë ushqimore të shëndetit.

Q. Aknet e mia dukeshin të përmirësoheshin kur ndalova të pijshëm qumësht të skremuar.

A. Qumështi i skremuar mund të shkaktojë disa arsye, sepse shkakton edhe vitaminë A, dhe gjithashtu sepse është pasterizuar, trupi rrit një përgjigje imune ndaj tij. Qumështi i papërpunuar shpesh pastron aknet.

P. Do të doja të kisha informacion për sigurinë dhe vlerën e djathit të papërpunuar.

A. Nuk është një libër i quajtur skaduar amerikan fermë me gjithë godina Cheese, Complete Guide për të bërë dhe shitjen e Artisan Djathrave, nga Paul Kindstedt (me Këshillin djathë Vermont). Ajo ka një kapitull mbi sigurinë e djathit të qumështit të papërpunuar, edhe pse nuk ka receta. Është një libër mjaft interesant. Unë do të kontaktoni Universitetin e Vermontit, Departamenti i Ushqimit dhe Shkencave të Ushqimit.

P. Unë kam qenë i diagnostikuar kohët e fundit me Lyme Disease. Ju lutemi komentoni.

A. Kjo është vetëm një përplasje kundër qumështit të papërpunuar. Qumështi i papërpunuar përmban komponente që vrasin të gjithë patogjenët. Një trup mendimi beson se Lyme është shkaktuar nga pesticidet, jo si një virus. Një nga anëtarët tanë, Dr. Ron Schmid, u shërua nga sëmundja Lyme duke pirë shumë qumësht të papërpunuar.

Pyetje: Çfarë bën pastrimi në yndyrë në krem?

A: Pasteurizimi është shumë më i dëmshëm për proteinat sesa yndyrnat. E vetmja gjë që është shkatërruar në yndyrna do të jetë Wulzen Factor, që mbron kundër artritit. Nëse vetëm krem ​​pasteriak është në dispozicion, ju mund të merrni Wulzen Factor duke marrë vaj të lartë vaj vitaminë.

Në broshurën tuaj të vërtetë të qumështit përmendni spitalet gjermane duke përdorur qumështin e papërpunuar, çfarë po bëjnë ata?

Përgjigje: Në shumë spitale ata vetëm japin qumësht të papërpunuar si pjesë të dietës. Ata gjithashtu mund të përdorin shpejt qumështin, të përshkruar këtu.

Pyetje: A është e ligjshme blerja e qumështit të papërpunuar për përdorim personal?

Ekziston një rregullore federale që ndalon qumështin e papërpunuar për konsum njerëzor në tregti ndërshtetërore. Sipas një zyrtari të FDA, pozicioni i agjencisë është se është e paligjshme blerja e qumështit për përdorim personal dhe bartja e saj në linja shtetërore. Duke thënë këtë, unë mund t’ju them se FDA asnjëherë nuk ka ndërmarrë ndonjë veprim kundër një konsumatori që e ka bërë këtë. Unë nuk do të lejoj që pozicioni i FDA-s t’ju pengojë nga ushqimet që besoni se janë të shëndetshme për familjen tuaj. Unë besoj se rregullimi është jokushtetues. FTCLDF (ftcldf.org) aktualisht përfaqëson një fermer Indiana, i cili po sfidon vendimin e tyre.

Update: Shiko artikullin tonë mbi padinë FTCLDF kundër FDA, Update, Summer 2012. FDA ka shkuar në rekord në promovimin e veprimit kundër konsumatorëve individualë.

Cili është përdorimi i fermentimit të perimeve dhe frutave? Cila është mënyra më e mirë për të ngrënë qumësht? Unë gjej hirrë nga djathi në rritje të butë, pothuajse të ëmbël provë në krahasim me kulturën që është më e mprehtë, më shumë limoni provë. Meqë unë kam bërë djathë krem ​​më shpesh se kos, nuk do të kisha dashur që recetat e mia të prishin mua.

Hera nga qumështi i thartuar, kosi dhe krem ​​djathi janë të gjitha mirë. Kjo metodë nuk ka për qëllim të përdoret në të kaluarën, por është një metodë shtesë e prodhimit.

Pyetje: Kam përdorur recetën më poshtë për të bërë hirrë duke përdorur qumështin e papërpunuar. Megjithatë, unë nuk mendoj se ishte e mjaftueshme, sepse unë vetëm mori rreth 1/2 filxhan djathë krem ​​dhe hirrë duket goxha i trashë. Ka erë kosi. Po pyesja nëse duhet ta linte të qëndrojë më gjatë?

A: Po, duhet ta lini të uleni më gjatë. Kjo mund të ndihmojë nëse keni shtuar një lugë kos në qumësht.

Q: Për të ndarë qumështin, a duhet të hapi shishet e qumështit në radhë të parë, apo mund ta marr atë dhe ta hap?

A: Mund të jeni në shishe nëse qumështi është në shishe. Gjithashtu, mendoj se do të ishte shumë më e gjatë nëse nuk do ta shihje për herë të parë qumështin në ajër.

Pyetje: A mund të më tregoni për dietën e qumështit të papërpunuar dhe një artikull nga J.W. Crew? Gjithashtu, a është dieta e qumështit të papërpunuar për alkoolistët?

A: Referenca e vetme JW Crewe.

Meqenëse qumështi i papërpunuar është një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës B6, vetëm kjo do ta bënte të dobishme për alkoolizmin. Gjithashtu, për shkak të dietës së qumështit të papërpunuar, njeriu merr të gjitha drithërat, kjo gjithashtu do ta bënte këtë dietë të dobishme.

Pyetje: Nëse unë e qaj skrem me qumësht, a është qumështi i mbetur i konsideruar i thatë? A është mirë për të pirë dhe do ta bëjë atë yndyrë?

Përgjigje: Nëse pastroni kremin nga qumështi, ajo është qumësht i “skremuar”. Është ndoshta ekuivalenti i rreth 1% qumësht. Nëse përdorni krem ​​dhe pini këtë qumësht të skremuar, kjo është mirë. Por nëse pini vetëm qumështin e skremuar pa ndonjë gjalpë shtesë nga gjalpë ose krem, mund të keni mangësi ushqyese dhe madje të keni shtim në peshë.

Pyetje: Pse nuk e rekomandoni lëngje orizesh të paketuara aseptike?

A. Për shkak se ato janë shumë të përpunuara dhe përmbajnë emulsifikues, vitamina sintetike D (toksike), ëmbëlsues.