Pyetjet më të shpeshta rreth IrfanView

Pyetje: A ka një lidhje të drejtpërdrejtë shkarkimi për IrfanView dhe Plugins?
A: Po, lidhjet janë në dispozicion që nga vitet në web faqen time.
Për IrfanView: shih faqen e internetit IrfanView: Faqet të tjera të shkarkimit dhe Lëvizni në fund të faqes (Lidhje alternative) ose klikoni këtu.
Për Plugins: shih faqen Plugins, Lidhje Alternative.
Disa informacione të rëndësishme:
1) Ju lutemi të kujdeseni kur shkarkoni IrfanView nga faqet e softuerit të cilat nuk janë të listuara në faqen e Shkarkimeve.
2) Disa vende përdorin shkarkues të personalizuar / të panjohur të cilat mund të përmbajnë malware ose t’ju kërkojnë të paguani për një shkarkim falas.
3) Emrat e skedave origjinale dhe SHA-checksums të instaluesit IrfanView dhe Plugins janë të dukshme në faqen e shkarkimeve.

Pyetje: Dua të krijoj një CD-ROM me imazhe dhe do ta vendos IrfanView në CD. Si mund të filloj Prezantimi i IrfanView kur fut CD në disk?
A: Mund të krijoni skedarë të vetë-ekzekutimit EXE (në diapozitivin e diapozitivave) ose mund të kopjoni skedarët origjinale në CD dhe të përdorni një skedar TXT. Lexoni faqen e skedës së ndihmës “Si të filloni prezantimin e IrfanView nga një CD?” për shembuj.

Q: Problemi i përgjithshëm me skedarët video: Nëse provoj të luaj disa video (AVI, MP4 etj.), Marr mesazhin e gabimit “Video nuk është në dispozicion, nuk mund të gjejë XYZ decompressor”!
A: Nuk është instaluar codec korrekt video, ju lutemi kontrolloni këtë faqe për codec të drejtë (shih në menunë Image-> Information for the codec name):
Codec-Guide (instalo K-Lite Codec Pack)
Free-Codecs.com
Të gjitha kodet dhe dekompozuesit
www.FOURCC.org – Përkufizimet e kodeve të videove
VideoHelp.com
Një paketë e mirë codec është K-Lite Codec Pack, ajo përmban më të njohurat video / audio codecs.

Q: Mënyra e grumbullimit: Si të konvertohet / të ruhet të gjitha skedarët e hyrjes (madje edhe nga dosjet e ndryshme) në dosjet origjinale?
A: Fusha e tekstit e dialogut të grupit “Lista e prodhimit për skedarët e rezultateve” mund të përmbajë një rrugë të vërtetë të dosjeve dhe / ose vendndodhjeve (shih skedën e ndihmës, Opsionet-> faqja e modelit të tekstit).
Përdorni vendndodhjen / tekstin e $ D si rezultat, i cili është vendmbajtësi për dosjen origjinale të skedarit.
Kini kujdes, ju mund të mbishkruani të gjitha dosjet e hyrjes! Ju mund të kombinoni konvertimin + riemërimin dhe të vendosni një emër të ri për të shmangur overwriting.

Pyetje: Si ta zvogëloni madhësinë e skedarit të ruajtur nga XX në YY KB?
A: Nuk ka zgjidhje për një klikim për këtë, keq.
1. Hapni një imazh.
2. Shko te menuja Image-> Resize / Resample dhe redukto imazhet e imazhit në piksele.
3. Shko te menyja File-> Save as, zgjidhni JPG dhe ruaj si skedar të ri (shih gjithashtu opsionet e ruajtjes së JPG si: cilësia më e ulët e JPG, hiqni dorë nga EXIF, etj.).
4. Shikoni madhësinë e skedarit të skedarit të ri. Nëse është ende shumë i madh, përsërit hapat, duke përdorur madhësi më të vogël pikseli dhe / ose cilësi më të ulët etj.
X. Për shumë imazhe, përdorni File-> Conversion Batch, Options avancuar.
Shënim: Që nga versioni 4.20, një opsion i ri i ruajtjes JPG është lejuar: Vendosni madhësinë e skedarit.

Q: Problem: Që dje, IrfanView tregon të gjitha imazhet e mia të zeza / të bardha! Pse?
A: Aktivizohet opsioni i ngarkesës për JPG-të “Load like gray-scale” në ‘Properties-> JPG / PCD / GIF’, ju lutem zgjidhni!
Shënim: në dialogun Ruaj, shih formatet e ruajtjes së formatit JPG. Opsioni “Ruaj si ngjyrë gri” nuk duhet të jetë aktiv.

Pyetje: Problemi: Modaliteti me ekran të plotë IrfanView tregon pjesë të gabuara të imazhit në Windows 10. Përse?
A: Vlera e ekranit tuaj DPI nuk është 100%. IrfanView nuk mbështet të gjitha tiparet e shkallëzimit të DPI në Windows 10 ende. Fix: butonin e djathtë të mouse mbi IrfanView, Properties, Compatibility. Aktivizo opsionin “Ndërroni shkallën e lartë DPI”, përdorni “Shkallëzimin e kryer nga Aplikimi”.

Pyetje: Si të përdoren operacionet JPG pa humbje (Rrotullim, IPTC, Koment, Rindërtim i tabelës EXIF) në mënyrë grumbulluese?
A: Nisni dritaren Thumbnail, hapni dosjen me JPG, zgjidhni shumë JPG dhe shihni në menunë e tablove Skedari për Operacionet pa humbje JPG -> Transformime pa humbje me gishtat e përzgjedhur. Shënim: Opsioni automatik i rrotullimit funksionon vetëm nëse tagja e orientimit EXIF ​​është ruajtur siç duhet (jo në majë të majtë).

Pyetje: A ka një version portativ IrfanView (për shkopinj USB, CD etj.)?
A: Po, çdo version i IrfanView është i lëvizshëm. Ti mundesh:
1. Kopjoni dosjen tuaj ekzistuese / të instaluar IrfanView në shkopin USB (rekomandohet), ose
2. Përdorni instaluesin normal dhe instaloni IrfanView në një dosje të shkopit USB, ose
3. Përdorni versionin ZIP dhe hapni zipin në një dosje të shkopit USB.
(Shënim: versioni ZIP i IrfanView është gjithmonë i disponueshëm në faqen e internetit Lidhje të tjera të shkarkimit në fund të faqes).

Pyetje: Si mund ta vendos IrfanView si shikuesin tim të paracaktuar?
A: Filloni IrfanView, shkoni tek ‘Properties-> Extensions’ dhe lidhni llojet e tua.
SHËNIM: në versione të reja të Windows, duhet të filloni IrfanView në ADMIN mode për të ndryshuar shoqatat e skedarëve. Përdorni me të djathtën miun mbi IrfanView, përdorni menunë “Run as admin” dhe verifikoni. Nëse ende nuk është duke punuar, përdorni sistemin Paneli i Kontrollit: Vendosni programet / aplikacionet e parazgjedhura.

Pyetje: Problem: Nëse i ruaj disa imazhe si JPG dhe vendos opsionin e madhësisë së skedarit, marr një mesazh të gabuar të ruajtjes. Pse?
A: Ju nuk mund të arrijnë ndonjë madhësi të mundshme të skedarit duke përdorur compression JPG. Skedari JPG / imazhi nuk mund të ruhet më i vogël se skedari JPG / imazhi me cilësi 1, do të thotë se ka kufizime të caktuara lidhur me madhësinë minimale të skedarit JPG. Nëse vendosni një madhësi më të vogël se JPG (me cilësinë e 1) mund të kompresoni, do të merrni një mesazh gabimi. Nëse dëshironi të arrini madhësinë e dëshiruar të skedarit, duhet të ridimensiononi imazhin e parë (zvogëloni dimensionet e imazhit në menynë: Image-> Ridize) ose çaktivizoni opsionin e madhësisë së skedarit dhe ruani vetëm duke përdorur cilësinë JPG.

Pyetje: Pse ngarkimi RAW është i ngadaltë (formatet RAW të kamerës, p.sh. CR2)?
A: Kjo varet nga opsionet e plugin RAW që përdoren në ‘Properties-> PlugIns’. Opsioni paraprak është më i shpejti, Madhësia gjysmë është e shpejtë dhe nëse të dyja janë të çaktivizuar: imazhi i plotë RAW është ngarkuar => shumë i ngadalshëm.

Pyetje: Pse janë disa menu redaktimi ose menyja e syrit të kuq me ngjyrë gri?
A: Shumë mundësi redaktimi ose reduktimi i syve të kuq punojnë vetëm në përzgjedhje. Krijo së pari një përzgjedhje (përshkruaj drejtkëndëshin) në imazh duke përdorur butonin e majtë të miut.

Pyetje: Si t’i ndash fotot sipas datave?
A: Hapni dritaren e Thumbnails dhe ngarkoni një dosje. Shikoni menunë e rendit të madh të imazheve, përdoreni Rendit sipas datës EXIF.

Si të përdorni Batch konvertimin / riemërimin për të renditur fotot e rezultateve në dosjet me datën e marrë në emrin e dosjes?
A: Në dialogun Batch, mund të përdorni Vendbanues në emër të dosjes së daljes. Nëse vendosni një emër të direktorisë si “C: \ imazhe të renditura \ $ E36868 (% Y_% m_% d) \”, do të ruani skedarët e rezultateve në dosjet me datën e marrë (format: YYYY_MM_DD) në emër të dosjes, si ” C: \ imazhe të renditura \ 2011_06_23 \ “.

Pyetje: Si mund ta ndryshoj grumbullimin e skedarëve “JPG” në “jpg” (zgjerime të vogla)?
A: Në dialogun Batch-Conversion përdorni modelin e riemërtimit: $ N.jpg (Sigurohuni që vetëm skedarët JPG të përzgjidhen / shtohen në listën e hyrjes).

Pyetje: Si mund të shtoj tingullin e sfondit për diapozitiv automatik ose EXE / SCR?
A: Në diapozitivin e dialogut vendosni / shtoni skedarë MP3 në listën e skedarëve të diapozitivave, zakonisht në fillim ose para një imazhi. Skedari MP3 luhet derisa të përfundojë ose derisa MP3 tjetër të ngarkohet nga lista e skedarëve. Plug-ins IrfanView duhet të instalohen gjithashtu, të paktën PlugIn MP3.

Pyetje: Pse nuk mund të lëviz një imazh të madh, më të madh (më të madh se ekran) në mënyrë të plotë duke përdorur shigjetat me shigjetë / faqe?
A: Ose është imazhi jo i vërtetë më i madh se ekrani ose opcioni Properties-> Browsing / Editing-> Shko tek imazhi tjetër … aktiv, ju lutem zgjidhni.

Pyetje: Kam shkarkuar IrfanView (ose PlugIns), por kur e filloj, e marr mesazhin “Kjo nuk është një aplikacion i vlefshëm Win32”?
A: Ky mesazh shfaqet për skedarët EXE të dëmtuara / jo të plota, ndoshta një gabim shkarkimi. Shkarko sërish, provo një tjetër pasqyrë ose vend.

Pyetje: Pse skedari JPG i ruajtur është shumë më i madh se skedari origjinal JPG?
A: Madhësia e skedarit JPG varet nga cilësia primare e ruajtjes së JPG, në opsionet e dialogut Save. Cilësia normale është 75 ose 80, vlera më të larta do të prodhojnë skedarë të rezultateve më të mëdha.

Pyetje: A është IrfanView i pajtueshëm me Windows 10 / Windows 8 / Windows 7 / Vista 64 bit?
A: PO, si ndoshta 95% e të gjitha programeve 32 bit.

Pyetje: Si mund të krijoj përzgjedhjen me madhësi ose raport të saktë?
A: Shikoni në menynë: Edit-> Krijo përzgjedhjen e kulture të personalizuar (ose menytë e tjera të përzgjedhjes).

Pyetje: Si mund të përgatis fotot e mia (formati 4: 3 etj.) Për të qenë korrekte (pa kufizime ose skaj të bardhë) kur përdorni një shërbim të printimit të fotove?
A: Shumica e shërbimeve të printimit të fotove përdorin formate 3: 2 ose 2: 3 (10×15 cm ose 4×6 inç) për fotot.
Nëse imazhet tuaja (p.sh. nga një aparat fotografik dixhital kompakt) janë 4: 3 ose 3: 4 (shih në menynë “Image-> Info” në IrfanView, Raporti i madhësisë origjinale), duhet të kulloni më mirë zonën e dëshiruar të imazhit në formatin 3: 2 ose 2: 3 dhe shtypni imazhin e prerë. Hapat:
1. Hapni imazhin në IrfanView (shihni “Image-> Info”, shihni nëse madhësia origjinale nuk është tashmë 3: 2 ose 2: 3).
2. Shko tek menyja: “Edit-> Krijo zgjedhjen maksimizuar”. Për imazhet e peizazhit përdoreni 3: 2, për imazhet portret përdoren 2: 3.
3. Shih drejtkëndëshin e përzgjedhjes. Nëse dëshironi të lëvizni, përdorni ose miun (butonin e djathtë të miut klikoni brenda zgjedhjes) ose çelësat e shigjetave në tastierë.
4. Kur përzgjedhja është në rregull, përdorni menynë: “File-> Selection as” (njëjtë si: “Edit-> Crop” dhe pastaj “File-> Save-As”) ose më mirë: “Options-> Crop JPG Lossless “, për të ruajtur imazhin e zgjedhur.
5. Përdorni skedarin e ri për shërbime printimi.

Pyetje: Si mund të etiketoj një skedar gjatë shfletimit?
A: Shih faqen e skedarit të ndihmës Hotkeys. Tag një skedar me X, untag me SHIFT + X, përdor SHIFT + Q për të treguar të gjitha dosjet e etiketuara në dritaren Thumbnails.

Pyetje: Si mund të fut një imazh tjetër në imazhin aktual?
A: Së pari kopjoni një foto (e cila duhet të futet) në clipboard, p.sh. në një tjetër shembull IrfanView. Tani hapni imazhin e duhur, përdorni miun për të zgjedhur një drejtkëndësh (ose përdorni: Edit-> Krijo përzgjedhje me porosi) dhe nëse tani përdorni: Edit-> Paste, imazhi nga clipboard do të futet në përzgjedhje. Në Properties-> Editing, ju mund të vendosni të përshtateni ose të zgjasni një imazh ngjitës në përzgjedhje. Hint :. përdorni çelësin e nxehtë “CTRL + SHIFT + Mouse click” për të krijuar një përzgjedhje drejtkëndësh bazuar në dimensionet e imazhit të kujtesës.

Pyetje: Pse imazhet e IrfanView Thumbnails nuk janë të qarta?
A: Shikoni në Thumbnails menunë / dialogun e opsioneve të Windows. Çaktivizo opsionin ‘Load EXIF-Thumbnail for JPGs’.

Pyetje: Nëse e filloj IrfanView në Windows 7, sistemi më kërkon çdo herë rreth fillimit si Administrator, pse?
A: Dikush, jo IrfanView, i caktoi pronat e programit “Run as administrator”. Çaktivizo këtë opsion (kliko me të djathtën në ikonën IrfanView / EXE, Properties, tab: Compatibility) dhe drejto IrfanView normalisht. Në të vërtetë, asnjë opsion nuk duhet të zgjidhet në kartën e pajtueshmërisë për IrfanView.

Pyetje: Si mund ta ndryshoj ikonën për shoqatat e IrfanView?
A: Shkoni te Properties-> Extensions (fillo IrfanView me “Run as admin”) dhe zgjidhni butonin Icons. Këtu mund të vendosni ikona të tjerë për llojet e lidhura me të.

Pyetje: Problemi: Ikonat në tavolinën e punës janë të gabuara, të gjitha tregojnë IrfanView / Firefox / etj. ikonë. Si mund ta rregulloj këtë?
Përgjigje: Ky është zakonisht një problem me shoqatën e skedarëve të LNK-së, jo shkaktuar nga IrfanView. Shkoni te Google dhe kërkoni për shembull “fix të shoqatës së LNK”. Ju ndoshta do të merrni disa hite për faqet që ofrojnë një skedar REG për LNK fix. Këtu janë disa vende:
1) Fix LNK për Windows 7: http://www.winhelponline.com/blog/file-asso-fixes-for-windows-7/
2) Baza e njohurive e Microsoft
3) Rindërtimi Icon Cache në Windows 10 Windows 10 Tutorials
4) Clear dhe rivendos Cache Thumbnail në Windows 10 Windows 10 Tutorials
5) Si të rindërtoni Cache Icon në Windows Vista dhe Windows 7
6) Një Utility për të Unassociate Llojet e Dhënave në Windows 7 dhe Vista
7) Rregullimi i shoqërimit të dokumenteve për Windows 7
8) Asetet e Tipit të Dhënave të Dhënave Default – Restore

Q: Problemi: Që dje, IrfanView tregon të gjitha imazhet e deformuara / shtrirë! Pse?
Pyetje: Problem: Kur e ndryshoj / resample një imazh, madhësia e imazhit nuk ndryshon. Pse?
A: Aktivizohet opsioni i menusë Pamjeje si “Fitoni imazhet në desktop” (ose një opsion i ngjashëm shikimi), hiqni zgjedhjen dhe provoni një opsion tjetër të shfaqjes, p.sh. 1: 1 për të parë madhësinë origjinale.

Pyetje: Si nxjerrni imazhe nga EXE Slideshow?
A: Filloni EXE dhe shtypni F1 për ndihmë. Përdorni hotkey E për nxjerrjen.

Pyetje: Si të ndryshoni të dhënat JPTC IPTC / koment për shumë imazhe (modaliteti në grumbull)?
A: Në dritaren e Thumbnails, zgjidhni shumë imazhe / skedarë JPG dhe përdorni menunë Operacionet pa humbje JPG -> Caktoni të dhënat IPTC / koment për gishtat e zgjedhur. Të dhënat për imazhin e parë aplikohen në të gjitha skedarët. Dialogu IPTC ofron mundësi shtesë.

Pyetje: A janë opsionet e redaktimit të JPG për IPTC / Koment pa humbje?
A: Po, vetë imazhi nuk rekomandohet.

Pyetje: Si mund ta përdor IrfanView për të vendosur një skedar të rastit nga një dosje / filelist si sfond?
A: Përdorni opsionet e vijës së komandës: / random dhe / wall, shih i_options.txt për shembuj.

Pyetje: Si mund të ngarkoj vetëm llojet e dëshiruara të skedarëve gjatë shfletimit?
Pyetje: Si ta përjashtoni zgjerimin e skedarëve të caktuar (p.sh. TXT) nga shfletimi i një drejtorie?
Q: IrfanView mund të ngarkojë p.sh. CR2, por skedarët nuk shfaqen në dritaren Thumbnail?
A: Shkoni te Properties-> Extensions, modifikoni zgjerimet e skedarëve në fushën Lloji i ngarkimit të dosjeve; fshini zgjerimet e padëshiruara ose shtesë (por të përkrahura!).

Pyetje: Problemi: Nëse e zvogëloj thellësinë e ngjyrës në 8 ose më pak BPP, skedari JPG i ruajtur është gjithmonë 24 BPP?
A: Ju lutem vini re se një JPG mund të ruhet vetëm si 24 BPP ose 8 BPP grayscale imazh. JPG nuk lejon vlera të tjera BPP. Nëse dëshironi vlera të tjera BPP, përdorni formatet si PNG, TIF, BMP, etj.

Pyetje: Si mund ta ndryshoj ikonën e desktopit për IrfanView?
A: Kjo është një tipar standard i Windows. Klikoni me të djathtën në ikonën desktop, pastaj ‘Properties’. Tani mund të vendosni një ikonë tjetër (ikonë e ndryshimit) ose hiqni / ndryshoni hotkey për fillimin e programit.

Pyetje: Si mund të ngarkoj llojet e skedarit pa ndonjë zgjatje gjatë shfletimit?
A: Shkoni te Properties-> Extensions, modifikoni zgjerimet e skedarëve në fushën “Load custom file types”; shtoni një. | në fund, për të krijuar një hyrje boshe të zgjerimit. Opsionale: shko te Properties-> File Handling dhe çaktivizo opsionin: “Kërkoni të riemëroni nëse zgjerimi i gabuar”.

Pyetje: Si të printoni vetëm një pjesë të imazhit?
A: Përdorni butonin e majtë të miut për të zgjedhur pjesën e dëshiruar në imazh, më pas përdorni menynë Print.

Pyetje: Si ngarkoni skedarët PDF në IrfanView?
A: Instalo IrfanView dhe PlugIns. Instalo Ghostscript nga p.sh. këtu. Për IrfanView 32-bit: Merrni instaluesin 32-bit (!) EXE, si “gs921w32.exe”) ose Ghostscript 64-bit për IrfanView 64-bit (si “gs921w64.exe”).

Pyetje: Si të printoni shumë skedarë (printim grumbull)?
A: Në dritaren Thumbnails, ju mund të zgjidhni shumë imazhe / skedarë dhe përdorni menynë “Printimi i skedarëve të zgjedhur si imazhe të vetme”.

Pyetje: Si mund të shtoj një flluskë fjalësh / balonë në një imazh?
A: Së pari, gjeni disa imazhe të bukura / të zbrazëta të flluskës / tullumbaceve, p.sh. në faqet si: http://openclipart.org/detail/38593 ose faqet e internetit të ngjashme (kërkoni në Google për “tullumbace flluskë fjalësh”). Do të merrni rezultatet më të mira nëse keni imazhe të tilla të tullumbaceve të ruajtura si PNG transparente. Tani ju mund të shtoni imazhin e balonës në imazhin tuaj normal duke përdorur menynë: Edit-> Insert overlay / watermark image. Më vonë mund të zgjidhni pjesën e brendshme të zonës së tullumbaceve / teksteve dhe futni tekstin në tullumbace.

Pyetje: Si ta hapni skedarin aktual IrfanView në Windows Explorer?
A: Ju mund të përcaktoni Windows Explorer si një nga redaktorët e jashtëm (Properties-> Misc). Komanda e saktë është si: explorer “/ n, / select,”% 1

Pyetje: Si të printoni shumë imazhe në një faqe?
A: Në dritaren Thumbnails, përdorni menynë “Krijo fletën e kontaktit nga gishtat e përzgjedhur”. Imazhet (et) e rezultateve mund të printohen ose ruhen.

Pyetje: A është IrfanView kompatibil me Windows 95 ose 98?
A: IrfanView version 4.44 (dhe më herët) është në përputhje me të gjitha versionet e Win9x dhe më vonë të Windows. Win9x do të thotë: Windows 95, 98, 98 SE dhe Windows ME.

Pyetje: A ekziston një mënyrë për të bërë skanimin e serisë pa pasur një skaner të ADF?
A: Po, hiqni opsionin në menynë: Skedar -> Fitoni / Batch skanim -> Mbylle dialogun TWAIN pas marrjes së imazhit.

Pyetje: Problem: Nëse përpiqem të luaj disa AVI, kam marrë mesazhin e gabimit “Video nuk është në dispozicion, nuk mund të gjej decompressor MJPG”!
A: Metoda 1: Shkoni tek ‘Properties-> Video’ dhe aktivizoni opsionin: ‘Përdor DirectShow për të luajtur’.
Metoda 2: Ju lutemi instaloni videodekun MJPG (Motion JPEG). Provoni këto vende:
Codec-Guide (instalo K-Lite Codec Pack)
Free-Codecs.com – Shkarko Motion JPEG Codec
Morgan M-JPEG kodek
www.FOURCC.org – Përkufizimet e kodeve të videove

Pyetje: Si mund të luaj skedarët QuickTime (MOV) me IrfanView?
A: Nëse doni të luani të gjitha skedarët QuickTime: instaloni Apple QuickTime, instaloni PlugIns IrfanView. Aktivizo Plugin Quicktime për IrfanView në Properties-> Video / Sound.

P: Raporti i gabimit: IrfanView nuk do të ruajë cilësimet! Pse?
A: Ka 2 mundësi, së pari: skedari juaj INI (i_view32.ini) (ose i tërë dosja IrfanView) është caktuar vetëm për lexim, ju lutem ndryshoni atë; Së dyti: disa rondele “të zgjuar” / rivendosja e veglave / plugins po lajnë shumë, ju lutem përjashtoni dosjet / dosjen IrfanView nga veprime të tilla. Ju gjithashtu mund të përcjellni skedarin INI në një tjetër dosje (shih një pyetje tjetër më poshtë); gjithashtu e mundur gjatë instalimit.

Pyetje: Problemi: Butoni Shto në diapazonin e diapozitivës / grupit nuk do të shtojë skedarin e zgjedhur në listën e skedarëve.
A: Ekziston një veçori e Windows Explorer: Fshih zgjerimet e skedarëve për lloje të njohur të skedarëve. Ju lutemi çaktivizoni këtë opsion të parazgjedhur (dhe të padobishëm) Explorer për të shfaqur skedarët me emrat dhe zgjerimet e tyre reale!

Pyetje: Raporti i gabimit: Dritarja e tablove të imazheve rrëzohet nëse kam shumë skedarë në një dosje!
A: Ky është një bug Windows 9x / XP (tani edhe në Windows 7 64 bit => Ekrani Blue, Bug Windows), max. numri i dosjeve në dosje varet nga sistemi. Mundohuni të ndani fotografi në disa dosje.

Pyetje: Raporti i bug-it: Kur kap një video, pse është ekrani i zi?
A: Mundohuni të çaktivizoni përshpejtimin e videove në Cilësimet -> Paneli i Kontrollit -> Ekrani -> Zgjidhja e problemeve, gjatë fotografive të ekranit. Ose, filloni një shembull të dytë të lojtarit dhe përpiquni ta kapni atë.

Pyetje: Kur klikoni dy herë një skedar i cili është i lidhur me IrfanView, unë marr një mesazh gabimi “Nuk mund ta gjej skedarin [path] ose një nga komponentët e tij”. Cili është problemi?
A: Filloni IrfanView, shko te ‘Properties-> Extensions’ (ekzekuto IrfanView në modalitetin Admin) dhe shoqëro përsëri llojet e skedarëve.

Pyetje: Problemi: skedarët PDF të ruajtur nga IrfanView kanë nevojë për një fjalëkalim për ngarkim. Pse?
A: Cilësimet e ruajtjes së PDF-ve nuk janë vendosur si duhet. Shikoni menynë / dialogun Save-As, opsionet e formatit PDF dhe vendosni: tab General: “Asnjë preview required”; Siguria tab: çaktivizo “Aktivizo sigurinë”.

Q: Raporti i gabimit: IrfanView shkon / fillon shumë ngadalë në sistemin tim! Pse?
A: Ndoshta një program i vjetër antivirus ose një softuer tjetër sfond po kandidon, gjë që shkakton probleme të tilla. Kontrolloni sistemin tuaj.

P: Raporti i Bug: Screensaver krijuar nga IrfanView tregon vetëm disa imazhe dhe pastaj dal. Pse?
Përgjigje: Problemi shkaktohet nga një softuer tjetër i cili e vret ruajtësin. Kontrolloni sistemin tuaj.

Q: Si të përmirësoni IrfanView: A është e nevojshme të çinstalohet versioni i vjetër para instalimit të versionit më të ri?
A: Jo. Instalo një version të ri mbi ndonjë version të vjetër. Pas instalimit, rifreskoni shoqërimet / opsionet tuaja nën Properties-> Extensions.

Pyetje: A mund ta përdor IrfanView në Linux?
A: Po. Nuk ekziston asnjë version native-Linux i IrfanView. Megjithatë, mund të përdorni IrfanView në bashkëpunim me programet Linux si WIN, emuluesit e Windows Linux dhe makinat virtuale me bazë Linux. Merrni versionin ZIP të IrfanView dhe hapni zipun ose kopjoni dosjen ekzistuese Windows IrfanView në Linux. Kjo është më e lehtë sepse instaluesi mund të ketë nevojë për DLL të Windows shtesë për të kandiduar. Shih udhëzimet në: IrfanView në Linux me Wine

Pyetje: A mund ta përdor IrfanView në Mac?
A: Po, ndoshta. Nuk ka asnjë version të origjinës Mac të IrfanView. Megjithatë, ju mund të përdorni IrfanView në bashkëpunim me programin Mac si WineBottler / DARWINE. Merrni versionin ZIP të IrfanView dhe hapni zipun ose kopjoni dosjen ekzistuese Windows IrfanView te Mac. Kjo është më e lehtë sepse instaluesi mund të ketë nevojë për DLL të Windows shtesë për të kandiduar.

Q: Basic: Si mund të konvertoj, p.sh. një imazh / skedar BMP në JPG?
A: Hapni një skedar BMP duke përdorur menunë File-> Open. Tani shkoni te File-> Save as menu, zgjidhni JPG si format output, vendosni emrin e file / dosjen dhe ruani. Nëse dëshironi të konvertoheni shumë skedarë, përdorni Conversion Batch.
Shihni edhe këtë video.

Q: Basic: A kam nevojë për Plugin IrfanView?
A: Ndoshta jo. Të gjitha opsionet / karakteristikat themelore / PlugIns janë të përfshira në instalimin standard IrfanView. PlugIns zakonisht përmban formate të veçanta të skedarëve. Nëse keni nevojë për një PlugIn të veçantë, IrfanView do t’ju tregojë një mesazh gabimi dhe pastaj ju mund / duhet të instaloni të gjitha PlugIns të tjerë.

Pyetje: Si mund ta shtoj zërin e sfondit në një VCD (Video CD)?
A: Kjo nuk është e mundur nga specifikimi i VCD.

Q: A përmban IrfanView Spyware ose viruse, etj?
A: JO. Nëse programi juaj anti virus raporton një virus ose spyware në IrfanView shkarkuar nga faqja zyrtare, ju duhet ta përditësoni programin anti-virus ose të përdorni një program më të mirë.

P: Avancuar: Si për të përcaktuar një editor të jashtëm (SHIFT + E) për një zgjatje?
A: Në skedarin INI, krijoni një seksion të ri [CustomEditors]. Pastaj shkruani një rresht të ri dhe caktoni vlerën për një zgjatje, si:
PDF = D: \ Softueri \ Foxit Reader \ Foxit Reader.exe “”% 1 “”
ose
PDF = D: \ Software \ Foxit Lexuesi \ Foxit Reader.exe “-p”% 1 “”

Pyetje: Avancuar: A ka ndonjë mashtrim për të fshehur menynë e programit dhe titullin përgjithmonë, të ngjashme me shiritin e veglave dhe shiritin e statusit?
A: Po. Në skedarin INI, shkruani në seksionin [Menu] Active = 0 për të fshehur menunë, në seksionin [Caption] Active = 0, për të fshehur titullin e programit.

Pyetje: Avancuar: A ka ndonjë mashtrim për të fshehur dosjet e zakonshme nga lista e dialogut Open / Save të dosjeve të fundit?
A: Po. Në skedarin INI, shkruani në seksionin [Open] ose [Save] CommonFolders = 0 për të fshehur dosjet e zakonshme (si “Fotot e mia” etj.).

Q: Unë jam administrator. Si mund ta instaloj IrfanView në një server me të njëjtat cilësime për të gjithë përdoruesit?
A: 1) Instalo IrfanView në server
2) Vendosni opsionet tuaja IrfanView (pronat etj.).
Tani, vendosni skedarin INI “i_view32.ini” për të lexuar vetëm.
Përdoruesit nuk mund të ndryshojnë më opsionet e IrfanView.
3) Për të parandaluar ndryshimet e regjistrit (shoqatat), ju mund të fshehni dialogun Properties-> Extensions.
Shkruani në dosjen INI:
ShowExtensionsDlg = 0 në seksionin [Extensions].

Q: Unë jam administrator. Si mund ta instaloj IrfanView në një server, por secili përdorues duhet të ruajë / përdorë skedarët e veta INI?
A: 1) Instalo IrfanView në server
2) Shkruani në skedarin global INI (i_view32.ini në server):
INI_Folder = dosje në seksionin [Të tjerë].
shembuj:
INI_Folder = C: \ TEMP, ose
INI_Folder =% TEMP%, ose
INI_Folder =% APPDATA% \ IrfanView, ose
INI_Folder = C: \ TEMP \% YOUR_ENVIRONMENT_VARIABLE%, ose
INI_Folder =% YOUR_ENVIRONMENT_VARIABLE% \ dosje

Q: Unë jam një administrator, IrfanView është instaluar në një server, secili përdorues hyn në dosjen e vet INI. Si të vendosni gjuhën e programit të parazgjedhur në p.sh. Gjermanisht / Deutsch?
A: Metoda 1: Përgatitni një skedar të veçantë INI me parametrat e parazgjedhur të personalizuar dhe kopjoni atë mbi skedarin INI lokal / përdoruesit.
Metoda 2: Shkruani në skedarin global INI (i_view32.ini në server):
DefaultLang = dll-name në seksionin [Language].
Shembull për gjermanisht:
DefaultLang = deutsch.dll në seksionin [Language].

Q: Unë jam administrator. Si mund ta instaloj / çinstaloj në heshtje IrfanView?
A: Zakonisht, mund të shkarkoni versionin ZIP të IrfanView dhe Plugins dhe të vendosni skedarët.
Versionet e vetë instalimit kanë opsione të veçanta të fillimit për instalimin e heshtur (shembuj, versioni 4.20):
1) IrfanView:
iview420_setup.exe / heshtur / folder = “c: \ test folder \ irfanview”
ivaew420_setup.exe / heshtur / folder = “c: \ test folder \ irfanview” / desktop = 1 / thumbs = 1 / grupi = 1 / allusers = 0 / assoc = 1 / ini = “% APPDATA%
iview420_setup.exe / heshtur / folder = “c: \ test folder \ irfanview” / ini = “c: \ temp”

Opsione:
dosje: dosje destinacioni; nëse nuk tregohet: përdoret dosja e vjetër IrfanView, nëse nuk gjendet, përdoret dosja “Program Files”
desktop: krijoni shkurtore desktop; 0 = jo, 1 = po (default: 0)
thumbs: krijoni shkurtore desktop për thumbnails; 0 = jo, 1 = po (default: 0)
grup: krijoni grup në Start Menu; 0 = jo, 1 = po (default: 0)
allusers: lidhjet desktop / grup janë për të gjithë përdoruesit; 0 = përdorues aktual, 1 = të gjithë përdoruesit
assoc: nëse përdoret, përcaktohen shoqatat e skedarëve; 0 = none, 1 = vetëm imazhet, 2 = zgjidhni të gjitha (default: 0)
assocallusers: nëse përdoret, vendosni shoqata për të gjithë përdoruesit (vetëm Windows XP)
ini: nëse përdoret, vendosni dosjen e skedarit INI me porosi (ndryshoret e mjedisit të sistemit janë të lejuara)
2) PlugIns:
irfanview_plugins_420_setup.exe / heshtur
irfanview_plugins_441_setup.exe / heshtur / folder = “c: \ program files (x86) \ irfanview”
irfanview_plugins_x64_441_setup.exe / heshtur / folder = “c: \ program files \ irfanview”
3) Çinstaloni:
iv_uninstall.exe / heshtur

Q: Unë jam administrator. Si mund të vendos disa mundësi për t’u fiksuar, si butonat e shiritit të veglave, shfletimi i skedarëve, fshirja e skedarëve etj?
Përgjigje: Në skedarin global INI (të vendosur në dosjen IrfanView), mund të caktoni disa vlera Admin në seksionet e saktë INI:
1) butonat e shiritave të mjeteve:
[Toolbar]
Admin_Flag = vlera
(e cila do të përdoret në vend të vlerës normale të “Flamurit”)
2) Çaktivizo fshirjen e dosjeve të vetme:
[Të tjerët]
Admin_EnableDelete = 0 ose 1
(1 do të thotë: fshirje e aktivizuar (default); 0 do të thotë: fshirje me aftësi të kufizuara)
3) Çaktivizo shfletimin e skedarëve:
[Viewing]
Admin_ViewAll = 0 ose 1
(i cili do të përdoret në vend të vlerave normale “ViewAll” nga: properties-> browsing-> view all files)

Q: Unë jam administrator. Si mund të caktoj cilat formate të ruajtjes duhet të ofrohen në dialogun e shpëtimit / ruajtjes?
Përgjigje: Në skedarin global INI (të vendosur në dosjen IrfanView), mund të caktoni disa vlera Admin në seksionet e saktë INI:
[Save]
Admin_SaveFormats = extension | extension |
Shembull për 2 formate:
Admin_SaveFormats = BMP | JPG |
SHËNIM: mund ta bëni këtë edhe në skedarin INI vendor (nëse opsioni Admin nuk përdoret), përdorni vetëm:
[Save]
SaveFormats = extension | extension |
SHËNIM: Nëse e lë vlerën e tekstit të zbrazët (pa zgjatje), nuk do të përdoren dialogët e ruajtjes, kështu që mund të çaktivizoni File-> Save menus.
Vetëm shkruaj:
SaveFormats = |
ose Admin_SaveFormats = |

Q: Unë jam administrator. Si mund të vendosni / përditësoj licencën IrfanView për të gjithë përdoruesit?
A: Futni licencën (dhe / ose opsionet e tjera admin nga lart) në skedarin global INI (të vendosura në dosjen IrfanView) dhe shpërndajeni atë.
1) Nëse IrfanView është instaluar në një server, fillo IrfanView në modalitetin e admin dhe futni licencën. Ai do të ruhet në skedarin global INI dhe do të përdoret për të gjithë përdoruesit.
2) Nëse IrfanView është instaluar në klientët lokalë, fillo IrfanView në modalitetin e adminit dhe futni licencën. Shpërndani skedarin INI global, kopjoni atë në dosjen IrfanView në klientët lokalë.
Këtu është një shembull i një skedari minimal INI (vetëm 5 rreshta) për dosjen IrfanView:
[Të tjerët]
INI_Folder =% AppData% \ IrfanView
[Regjistrimi]
Emri = emri i licencës
Kodi = kodin tuaj

Pyetje: Cila është ikona IrfanView, a është kjo ariu apo djalli apo diçka tjetër?
A: Ky është një CAT i kuq, një mace e rrugës. Vini re, më pëlqejnë macet, por kjo është një shaka 😉

1) Installation: http://www.downloadroute.com/IrfanView-Irfan-Skiljan/tutorials.html
2) Installation and usage: irfan-view-quick-start-guide.htm by Bartosz Makuch
3) Image Editing: image-editing-with-irfan-view.htm by Bartosz Makuch
4) Common: http://www.computerhilfen.de/info/irfanview.html German/Deutsch
5) Common: http://www.sticksite.com/irfanview/
6) Common: http://www.indeavors.com/resources/tutorials.htm
7) Merging several directories of photos/cameras: Fusion_of_several_directories_of_photos.pdf (PDF)
8) Common: http://www.lehrerfortbildung-bw.de/werkstatt/bild/irv/tutorial-download.htm (German)
9) Common: http://www.lehrer-online.de/irfanview.htm (German)
10) Common: http://www.henner.info/irfan.htm (German)
11) Common: www.hieronymus41.de/irfanview.pdf (German, PDF)
12) Common: http://www.irfan.pl (Polish, many tutorials like Install, Resize, Screenshot, Watermark etc.)
13) Batch Resize: http://diaryofdennis.com/2012/07/11/tutorial-converting-batch-rename-and-batch-resize-your-photos-with-irfanview/
14) Batch Resize: http://gregor-moellring.de/anleitungen/viele-bilder-aendern-mit-irfanview/ (German)
15) Batch Rename: http://gregor-moellring.de/anleitungen/automatisch-viele-bilder-umbenennen-irfanview/ (German)
16) Batch Conversion: http://www.youtube.com/watch?v=dWvlvu_4NQc (Spanish)
17) Screenshot and Batch conversion: http://www.makeuseof.com/…
18) Slideshow: http://www.zisman.ca/Irfanview/
19) Show GPS data in HTML export (for e.g. Google Maps): http://www.mtytm.de/IrfanView_GPS_Test/ (German)